Sectiunea STIRI

Informare pentru angajatii din finante

Informare pentru angajatii din finante

Conform intelegerilor (verbale) pe care le-am avut cu ministrul finantelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici, in data de 30 noiembrie 2018, si despre care v-am informat, astazi pe ordinea de zi a sedintei Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor nu se afla proiectul de Lege pentru modificarea OUG nr. 74/2013.

Comisia pentru buget, finante si banci este comisia care depune raportul final la proiectul de lege aflat in dezbatere, raport de care tine cont plenul parlamentului, celelalte comisii (munca, administratie, juridica) emitand avize consultative.

Sedintele Comisiei pentru buget, finante si banci au loc o singura data pe saptamana, iar ordinea de zi a sedintei de astazi poate fi accesata la urmatorul link: http://www.cdep.ro/co/docs/F-177344082/ordine%20de%20zi%20%204%20decembrie%202018.pdf

Referitor la salarizare – revenim cu precizarea ca prin adoptarea acestei legi nu se pune problema ca cineva sa piarda la salariu. Orice zvon de acest gen denota dezinformare, rea vointa sau necunoasterea legii.

De asemenea, accentuam faptul ca ne intereseaza pastrarea locurile de munca ale tuturor colegilor, aceasta in conditiile in care cei mai multi dintre colegii nostri din administratiile judetele vor revenirea la vechea forma de organizare a ANAF, inclusiv cei din administratiile judetelor in care sunt sediile DGRFP.

Consideram ca nu este corect ca de fiecare data, la orice decizie, sa ne fie pusa la indoiala buna credinta. Aceleasi persoane care acum critica orice actiune a noastra au pus la indoiala decizia privind trecerea salarizarii la nivelul functiilor de stat sau faptul ca vom reusi modificarea Legii nr.153/2013  in sensul aplicarii acesteia de la 1 noiembrie 2017.

In continuare, Biroul Executiv al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finanate isi va face datoria fata de toti colegii nostri, in maniera in care a facut-o intotdeauna, si va vom informa cu privire la toate demersurile intreprinse.

 

© SED LEX 2024 - All rights reserved.