Sectiunea Informari

Protest spontan finante, discutii cu ministrul finantelor publice

Protest spontan finante, discutii cu ministrul finantelor publice

Dupa ce ieri au avut loc actiuni de protest spontane in toate judetele tarii, delegatia formata din reprezentantii celor care au protestat in fata MFP a purtat discutii cu ministrul finantelor publice, domnul Eugen Teodorovici, astfel:

1. S-a convenit continuarea discutiilor cu domnul ministru pentru acordarea unei cresteri salariale pentru toti salariatii din administratia publica, prin identificarea resurselor necesare pana la finalizarea proiectului de buget.
2. S-a convenit promovarea de urgenta a statutului finantistului, care sa prevada, intre altele, prevederi clare privind protectia functionarilor publici
3. Avand in vedere faptul ca delegatia a fost compusa din colegi reprezentand toate activitatile (inspectie fiscala, contribuabili mijlocii, trezorerie, contribuabili nerezidenti, servicii interne) care i-au adus la cunostinta domnului ministru o mica parte din problemele profesionale cu care ne confruntam, s-a convenit organizarea unor intalniri periodice in care sa ne analizam aceste probleme si sa gasim impreuna solutii. Urmatoarea intalnire va avea loc luni, 9 noiembrie.

In ceea ce priveste continuarea actiunilor de protest pentru solicitarea de cresteri salariale, Biroul Executiv va transmite liderilor sindicatelor judetene procedura legala pe care trebuie sa o urmam.
In cel mai scurt timp va fi convocat un Consiliu National al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante.

 

© SED LEX 2024 - All rights reserved.